image

Een brutale ode aan Johan Cruijff

Het verhaal van een icoon.

Bij nummer 14 denkt iedereen natuurlijk meteen aan één van Nederlands grootste iconen aller tijden. 14 de musical laat zien hoe Cruijffie, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, uitgroeit tot een wereldster. Hoe zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede maar ook verkeerde keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, hem maakten tot wie hij was. Een verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad. Met zang, spoken word, dans, muziek, video- en archiefbeelden zien we Cruijffs leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. "Maar das logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt." 14 de musical wordt geproduceerd door Out of Office Productions, opgericht door Wolter Lommerde en Tom de Ket en is gemaakt in samenwerking met AFAS Software en Cruyff Management. De voorstelling gaat op zaterdag 25 september 2021 in wereldpremière in het nieuwe AFAS Theater in Leusden. De musical is daar wekelijks van woensdag tot en met zaterdag te zien.

14 de musical is geschreven en geregisseerd door Tom de Ket.

Tom de Ket is acteur, schrijver en regisseur. Hij werd bekend als helft van het cabaretduo Van Houts en De Ket. Hij is de drijvende kracht achter de Verleiders met vlijmscherpe theaterstukken over de zakelijke moraal en financiële hygiëne. Tom ontwikkelde tijdens zijn carrière een aantal grote, succesvolle locatietheaterprojecten waaronder Het Pauperparadijs en Mammoet.

Benieuwd hoe je zo’n enorme carrière van Johan Cruijff vangt in één musical? Luister hier naar het interview van Tom de Ket op NPO Radio 1:

Reserveren en vragen: 085 - 06 06 714 | arrangementen@outofofficeproductions.nl