Opening en lancering

Om kinderarmoede in Nederland bespreekbaar te maken en hiermee uit de taboesfeer te halen, is een lesprogramma ontwikkeld. Dit gebeurde na een concrete aanbeveling van kinderen zelf vanuit een eerder kinderarmoedeproject in vijf gemeenten. Zo bevat het lesprogramma concrete tips en ervaringen van o.a. schrijver, acteur en rapper Akwasi en topvoetballer Memphis Depay. Zij groeiden allebei op in een situatie van kinderarmoede. Het materiaal is interessant voor kinderen (en ouders) die wel en niet in armoede leven. Het programma wordt allereerst aangeboden voor het basisonderwijs. Juist nu, nadat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat veel gezinnen in verband met de coronacrisis in toenemende mate met armoede en sociale achterstand te maken krijgen, is een lesprogramma over kinderarmoede relevanter dan ooit.

Sprekers tijdens de officiƫle lancering

Laurentien van Oranje

Oprichter bij de Missing Chapter Foundation

Openingswoord & Dialoog

Onderwerp: toelichting op de leerlijn van het lesprogramma. Focus: waarom en hoe we dit lesprogramma hebben ontwikkeld, wat we zien aan armoede in Nederland en waarom het zo belangrijk is om dit bespreekbaar te maken.

Gerben Eversdijk

Directeur bij de AFAS Foundation

Toelichting op het lesprogramma

Onderwerp: kinderamoede bespreekbaar maken. Focus: waarom de AFAS Foundation zich aan dit project heeft verbonden en wat we hopen te bereiken met deze leerlijn.