Beste lezer,

Welkom en dank voor je interesse in dit magazine. Hopelijk word je er net zo blij van als wij. Het staat namelijk vol met mooie verhalen over, van én met familiebedrijven. Verhalen met inspiratie, onderbouwde achtergronden en visie die je direct kan gebruiken voor jouw onderneming. Oók als je niet in een familiebedrijf werkt.

FBNed directeur Albert Jan Thomassen vertelt waarom familiebedrijven zo belangrijk zijn voor Nederland. Professor Pursey Heugens laat zien dat familiebedrijven beter presteren dan andere bedrijven – terwijl ze minder investeren. CEO Jeroen Driessen van de Driessen Groep en directeur Elske Doets van Doets Reizen reageren openhartig op negen stellingen over familiebedrijven. En dr. Ilse Matser betoogt dat de rol van de familie achter het bedrijf nogal eens onderschat wordt, ook door de bedrijven zelf. Uiteraard doen we zelf een boekje open: Ton van der Veldt, Piet Mars, Arnold Mars en Bas van der Veldt vertellen hoe zij naar hun familiebedrijf AFAS kijken. En ten slotte vertellen drie AFAS’ers hoe het is om in dat familiebedrijf te werken.

AFAS inspireert beter ondernemen. Ook dat van familiebedrijven. In dit magazine krijg je antwoord op deze vragen: hoe onderscheiden familiebedrijven zich van de rest? Wat doen ze goed? Wat kan beter? En waarom doen andere bedrijven graag zaken met hen? Ook lees je over hete hangijzers als de opvolging, de samenwerking met andere partijen of investeerders, en hoe het is om op te groeien in een familiebedrijf.

We zijn ben benieuwd wat je van de verhalen vindt! Ben je geïnspireerd geraakt? Wil je sparren over ideeën? Heb je nog vragen? Of mis je een onderwerp waarvan je denkt: daar weet ik alles van? Laat het vooral weten.