Ben jij
"zeer deskundig?"

Linkedin waardeert jouw profiel met een van de volgende scores:

  • Beginner;
  • Gevorderd (Intermediate);
  • Zeer Deskundig (All Star).

Het hebben van een “Zeer Deskundig” (Eng. “All-Star”) profiel is een must voor iedereen die actief op zoek is naar een nieuwe baan of graag beter gevonden wil worden. LinkedIn statistieken tonen aan dat “Zeer Deskundig” profielen 5x sneller gevonden worden. Maar wist jij dat deze profielen in zoekopdrachten ook hoger geplaatst worden dan “Gevorderde” of “Beginners” profielen? Zaak dus om er zeker van te zijn dat jouw profiel als “Zeer Deskundig” beoordeeld wordt. Dat doe je door de volgende zaken op orde te hebben:

  1. Profielfoto;
  2. Postcode;
  3. Minimaal 25 connecties;
  4. Huidige werkervaring;
  5. Minimaal een opleiding;
  6. Minimaal 5 Vaardigheden;
  7. Samenvatting.

Wist jij dat het merendeel van de recruiters zoekt op “huidige functietitel? Gebruik dus de manier zoals in de afbeelding beschreven om bij de functietitel meerdere alternatieven voor jouw gewenste job te gebruiken.

Dikke tip: LinkedIn toont alleen de bovenste drie Vaardigheden aan bezoekers van je profiel, daarna verschijnt een “See More” link. Druk op het potlood-symbool en bepaal zelf door middel van de blauwe pinnetjes welke drie Vaardigheden prominent in beeld moeten staan.