Hoe vinden mensen een baan op LinkedIn?

Veel mensen maken met hulp van LinkedIn een nieuwe carrièrestap. Maar hoe kun je LinkedIn en je netwerk nu concreet inzetten om jouw doelen te bereiken?

Dikke tip: Wanneer je actief op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging, stuur dan een persoonlijk bericht aan die mensen, waarvan je weet dat ze je zullen helpen wanneer ze mogelijkheden zien. Leg uit wat je zoekt en hoe zij jou kunnen helpen en je zult zien dat er beweging komt.

LINKSTRATEGIE

Het gros van de mensen vindt een nieuwe baan via hun bestaande netwerk. Je familie, je vrienden, je (voormalig) collega’s, je studiegenoten, kortom je offline netwerk zijn je extra ogen en oren. LinkedIn is niet meer of minder dan de online vertaling van je offline netwerk, dus hoe meer connecties weten wat jij zoekt, hoe meer mogelijkheden dat gaat bieden.

Gaat het bij LinkedIn nu juist om de kwaliteit of de kwantiteit van je netwerk? Beide! Link niet alleen met mensen die je offline al kent, maar ga juist een connectie aan met mensen die je graag zou willen leren kennen. Ga eens voor jezelf na of je onderstaande mensen voldoende in je netwerk aanwezig hebt?

  • Je sociale netwerk (familie, vrienden en kennissen) – uit onderzoek blijkt dat juist deze mensen vanuit hun sociale relatie je het snelst zullen helpen om je ergens te introduceren wanneer ze kunnen;
  • Je collega’s of voormalig collega’s – hebben zakelijk een goed beeld van je kennis en kunde, en zullen je dus vanuit die invalshoek op waarde kunnen introduceren;
  • (Oud) studiegenoten - hebben veelal vanuit dezelfde opleiding interessante en vergelijkbare functies, en kunnen je wellicht introduceren bij hun huidige werkgever of ergens binnen hun netwerk;
  • Vakgenoten – houden je op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen op je vakgebied en kunnen je wellicht ook tippen op mogelijkheden in hun netwerk;
  • Auteurs van interessante artikelen – schrijven over ontwikkelingen en trends, en hebben zodoende ook een positieve bijdrage om je kennis op peil te houden. Kijk eens welke mensen hun artikelen ‘liken’ of delen, en probeer ook met hun te connecten;
  • HR-professionals en recruiters – zitten dicht op het vuur voor wat betreft vacatures, projecten en nieuwe mogelijkheden. En zijn vaak gelinkt met beslissers binnen het bedrijfsleven, twee goede redenen dus om te linken!

LINKEDIN TIJDLIJN

Op de Home-pagina (ook wel LinkedIn tijdlijn genoemd) delen mensen en bedrijven berichten. Hier wordt ruim 60% (bron: LinkedIn Talent Solutions) van alle vacatures gedeeld, waarschijnlijk omdat het gratis is en makkelijk te plaatsen. Vaak zie je dat vacatures ook gedeeld worden door medewerkers van de organisatie zelf. Het kan dus dat vacatures jou bereiken via je bestaande netwerk en dat is nu juist de kracht van LinkedIn en social media.


Tot voor kort was het nagenoeg niet te doen om je tijdlijn te filteren, maar sinds december 2018 is het voor iedereen mogelijk om te zoeken op specifieke content. In het voorbeeld hiernaast laten we zien hoe je zoekt naar een vacature voor Finance Manager.


Je typt “vacature finance manager” in de zoekbalk en selecteert vervolgens “Content”. Dat levert berichten en vacatures op van mensen waarmee je zelfs niet gelinkt bent en die je dus normaal ook niet zou kunnen lezen in je tijdlijn. Uiteraard kun je woorden combineren dus ook bijvoorbeeld een woonplaats of regio vermelden bij je zoekopdracht.

Dikke tip: zie je de “eenvoudig solliciteren” optie, dan kun je solliciteren direct via LinkedIn. Je vult de gevraagde gegevens in (zie onderstaande afbeelding), kunt je CV nog uploaden en drukt vervolgens op de blauwe “Sollicitatie” knop. Solliciteren in een handomdraai!

VACATURES

De menu-optie “Vacatures” is geheel gewijd aan vacatures, zoekopdrachten gebaseerd op jouw voorkeuren en solliciteren.


Via de twee zoekbalken kun je een snelle zoekopdracht op functienaam en locatie uitvoeren. Deze brengt je dan naar een overzicht met alle vacatures die matchen met jouw criteria. Onderaan deze vacatures kun je zelfs een melding aanmaken voor deze zoekopdracht. Handig, want een wekelijkse update informeert je dan over eventuele nieuwe passende vacatures!


In hoofdstuk 5 heb je al alles kunnen lezen over je “Carrière-interesses” en hoe je deze aanpast aan jouw wensen.

Een nieuwe functie is “LinkedIn Salary”, waarmee LinkedIn je inzicht wilt geven in welk salaris bij welke functie hoort in welke regio. Handig als je gaat solliciteren op een functie in een ander land of regio. Wist jij bijvoorbeeld dat het salaris van een Sales Manager in London 2 tot 3 keer hoger ligt dan voor dezelfde functie in Noord-Engeland?

Verder toont LinkedIn je op deze pagina een aantal mogelijkheden om in contact te komen met je mogelijke nieuwe werkgever:

Vacatures die u misschien interesseren

Gebaseerd op vacatures die je eerder hebt bekeken toont LinkedIn hier overeenkomstige vacatures.

Op basis van uw profiel en carrière interesses

De functietitels, vaardigheden en werkgevers op jouw profiel bepalen mede met je ingestelde carrière-interesses welke vacatures LinkedIn je hier toont.

Geef uw carrière een boost met LinkedIn

Hier vind je cursussen die je zouden kunnen helpen bij het verkrijgen van jouw droombaan via LinkedIn. Ook hier wordt de selectie gebaseerd op jouw profiel en carrière interesses.

Bedrijven die u misschien interesseren

Maak kennis met bedrijven als mogelijk werkgever, bekijk welke connecties hier al werkzaam zijn (en je dus van informatie kunnen voorzien) en of er momenteel passende vacatures zijn. Bedrijf dat je interesse wekt? Klik op “Meer Informatie” en “Volgen”.

LINKEDIN VACATURES APP

Carrière-interesses ingesteld? Zoekopdrachten opgeslagen? Dan is het raadzaam om de LinkedIn Vacature App te downloaden. Zo heb je altijd je opgeslagen zoekopdrachten, interessante vacatures en lopende sollicitaties bij de hand.


De aanbevolen vacatures worden ook hier gebaseerd op jouw opgegeven voorkeuren onder “Carrière-interesses”.

Dikke tip: Lid geworden van een groep? Plaats zelf een bericht waarmee je kenbaar maakt wie je bent en wat je zoekt en hoe mensen je daarbij zouden kunnen helpen.
“De succesfactor bij het zoeken naar een nieuwe baan is “actief zijn, zoek naar vacatures, stuur mensen berichten en leg nieuwe contacten”

GROEPEN

Ooit een van de drijvende krachten achter LinkedIn, de laatste jaren steeds minder gebruikt. Tijd dus voor LinkedIn om de Groepen een make-over te geven in 2018, zo komen updates van groepen weer in de tijdlijn en kun je direct vanuit je Home-pagina berichten delen in bepaalde groepen.


Van oudsher zijn Groepen waardevol om vraag en aanbod op de arbeids- en freelancemarkt bij elkaar te brengen. Hier kan ieder lid namelijk gratis vacatures plaatsen in een bericht. Vaak worden deze vacatures niet als “Job Post” aangemaakt, waardoor je ze zou kunnen mislopen op de “Vacature” pagina of in de App. Zorg dus dat je lid wordt van groepen die vanuit jouw perspectief interessant zijn.

Maar hoe vind je die interessante groepen nu? Typ een trefwoord in de zoekbalk (bv. “vacatures” en selecteer “Groepen”. In onderstaande afbeelding zie je direct een aantal groepen die gericht zijn op vacatures. In plaats van vacatures kun je als trefwoord natuurlijk ook je vakgebied kiezen, zoals bv. “Finance” of “Zorg”. En natuurlijk kun je lid worden van regionale groepen door bijvoorbeeld “Limburg” of “Utrecht”


Wanneer je een interessante groep gevonden hebt, klik je op “Lidmaatschapsverzoek”, de beheerder(s) ontvangen dan een bericht van LinkedIn en beoordelen of je lid mag worden. Zodra je lid bent geworden, kun je de berichten gaan bekijken en op zoek gaan naar passende vacatures.