DE SUPERKRACHTEN

VAN DE AFAS BEHEERDER

"Met productkennis, soft skills en de durf om de plek in te nemen, maakt de Succesbeheerder zichzelf en het bedrijf succesvoller"

In de afgelopen jaren hebben we ontdekt dat de kenmerken van een goede AFAS beheerder op te splitsen zijn in vier belangrijke onderdelen, ofwel superkrachten. En het mooiste van deze superkrachten is dat ze voor het grootste gedeelte aan te leren zijn. Wat voor superheld kan jouw AFAS Succesbeheerder zijn voor je organisatie en wat is daarvoor nodig?

ENERGIE

Hoe de beheerder het beheer van AFAS invult, kan nogal verschillen. Is het de hoofdtaak, of doet hij of zij het erbij? Ook als dat laatste het geval is, kan de beheerder er een succes van maken. Voorwaarde is wel dat de Succesbeheerder energie krijgt van zijn werk en de motivatie heeft om door te zetten. Ook als het net iets anders gaat dan verwacht.

KENNIS

Hoe meer de beheerder van AFAS weet, hoe beter zijn of haar vaardigheden uit de verf komen. Maar niet alleen kennis van het eigen werk en de software van AFAS is noodzakelijk. Begrijpen wat collega’s doen, waarom ze dat doen en hoe processen zijn ingericht, is zeker zo belangrijk.

ORGANISATIE

Vanuit de organisatie krijgt de beheerder te maken met beperkingen zoals onvoldoende budget, tijd en prioriteit. Maakt jouw organisatie het de beheerder makkelijk, of juist niet? En hoe verwerft de beheerder zijn of haar plekje? Zit de AFAS beheerder op de bovenste verdieping naast de bezemkast? Of vervult deze letterlijk en figuurlijk een centrale positie in de organisatie.

NETWERK

Beheerder van AFAS zijn is een unieke functie in jouw organisatie. Maar dat hoeft niet te betekenen dat hij of zij er alleen voor staat. Door intern en extern relaties te bouwen, raken anderen betrokken bij de resultaten van de inspanningen van de beheerder. En op die manier worden die resultaten alleen maar beter!

‘Een super Succesbeheerder is kennistijger én procestijger'

Inspireert Beter Ondernemen

Met het Succesbeheer Traineeship ontwikkelen we de superkrachten van jouw AFAS Succesbeheerder. Zodat je niet alleen fijner met onze software werkt, maar dat wij samen met jouw organisatie invulling geven aan wat wij zo graag willen bereiken: dat jouw organisatie, mede door een goede procesautomatisering, een fijne organisatie is om voor te werken. En dat de producten of diensten die je levert van ongekend hoog niveau zijn.

Inspireert Beter Ondernemen noemen we dat.

Wist je dat?

Uit onderzoek van AFAS bleek dat 61% van de Succesbeheerders aangeeft dat zijn of haar netwerk buiten de organisatie nog beter kan.

Hoe zit het met jullie netwerk?

Hoe kan jullie Succesbeheer-netwerk eruitzien?

Waar haalt jouw Succesbeheerder zijn of haar kennis vandaan? Van wie kunnen zij leren? En waar vinden ze de juiste antwoorden als ze het even niet meer weten? Natuurlijk kunnen ze terecht bij alle AFAS hulpbronnen. Toch wijzen we je graag op een hulplijn waar je misschien niet meteen aan denkt. Er is namelijk een heel waardevol netwerk waar jouw Succesbeheerder altijd terecht kan: de collega-Succesbeheerders!

Lees hier het hele artikel >>