HET SUCCESBEHEER TRAINEESHIP:

ALLES OP EEN RIJ

Alles over het Traineeship: meer slagkracht en minder kosten

Het Succesbeheer Traineeship maakt van AFAS beheerders échte Succesbeheerders. Dat is voor ons veel meer dan iemand die de applicatie beheert. Een Succesbeheerder zorgt niet alleen dat de software van AFAS probleemloos draait. Hij of zij helpt jouw organisatie het maximale rendement uit de software te halen. Dat betekent ook initiatief nemen voor vernieuwing en samen met collega’s optimalisaties inzetten en uitvoeren. En met een goed opgeleide Succesbeheerder in huis, hoef je minder consultants van AFAS of partners in te huren om dingen voor elkaar te krijgen. Kortom, meer slagkracht en minder kosten.

Met het Succesbeheer Traineeship krijgen ervaren en onervaren AFAS beheerders in een groep van maximaal 12 deelnemers de handvatten om hun beheerrol goed in te vullen. Een compleet aanbod met kennis van de software en alle mogelijkheden, én de vaardigheden om veranderingen succesvol te laten landen. Om de meerwaarde van het Traineeship te vergroten, staat de praktijk van een organisatie centraal. Een bedrijfsspecifieke case is de rode draad van het traject. Trainees gaan in de eigen bedrijfsomgeving aan de slag. Ze richten nieuwe functionaliteit of workflows in of optimaliseren een bestaand proces. Op die manier bouwen ze direct ervaring op met workflows, autorisatie en ons CMS voor intranet en portals: In- en OutSite. De organisatie profiteert zo van een concreet product, waarvoor geen externe consultant nodig is. Twee vliegen in één klap!

Heel AFAS is betrokken

De case biedt de kans de functionaliteit van de software van AFAS zo goed mogelijk te leren kennen. Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden om cursussen te volgen, inspiratiesessies bij te wonen en andere extra's in te plannen. Iedereen bij AFAS is betrokken bij het Traineeship en levert hier een bijdrage aan. Dat varieert van een presentatietraining door Herman Zondag, onze Directeur Customer Experience, tot een kijkje in de keuken door de specialisten van ons eigen AFAS Procesbeheer. Ook onze Succesmanagers staan altijd klaar om Succesbeheerders op weg te helpen. Naast alle hulp van AFAS medewerkers hebben trainees van één maand voor tot twee maanden na het Traineeship toegang tot al ons cursusmateriaal en een demo-omgeving om de cursussen in uit te werken.

De case: focus op de praktijk

Om zo veel mogelijk uit het Traineeship te halen vragen we trainees - in overleg met hun management - een bedrijfsspecifieke case voor te bereiden. Deze praktijkcase biedt de kans om met de software van AFAS een proces binnen de organisatie te automatiseren. Bovendien zorgt de case voor focus tijdens het Traineeship. Onze software heeft bijna oneindig veel mogelijkheden. Dit maakt het heel verleidelijk om álles te willen weten. Dat lukt niemand in 8 tot 12 weken.

Collega's meenemen

Zoals gezegd doet een Succesbeheerder meer dan puur beheer. Daarom is er ruime aandacht voor softskills. Dit is een breed thema dat we concreet maken met presentatietraining en sessies over omgaan met weerstand en verandering. Een Succesbeheerder krijgt sowieso met deze aspecten te maken en dat vraagt een goede voorbereiding. Want een proces kan nog zo mooi ingericht zijn, als medewerkers er niet mee (willen) werken levert het alsnog niets op. Behalve heel veel werk dan.

Duidelijke leerdoelen

Uit ervaring weten we dat het verstandig is een case te kiezen die een heel proces van A tot Z inricht. Maak vooral een lijst met leerdoelen en check of deze allemaal in de case zitten. In een complete case komen alle onderdelen, zoals workflows, autorisatie en In- en/of OutSite goed aan bod. Dit biedt overzicht en maakt de onderlinge verbanden duidelijk. Als de trainee de software al wat beter kent, is het ook mogelijk een aantal kleine cases te kiezen om kennis uit te breiden of te verdiepen. Of een trainee nu ervaren of onervaren is: stel duidelijke leerdoelen om in ontwikkeling te blijven.

Het programma in vogelvlucht

  • 8 tot 12 weken lang werken de deelnemers aan de hand van een bedrijfsspecifieke case aan hun AFAS kennis. De trainee neemt een eigen case mee. Geen case? Dan denken we graag mee.
  • De focus ligt vanuit AFAS op de uitdagende onderdelen: workflows, autorisatie en In- en OutSite.
  • De deelnemers krijgen van 1 maand voor de start tot 2 maanden na het afronden van het Traineeship volledige toegang tot al ons cursusmateriaal.
  • 1 maand voor tot 2 maanden na het Traineeship is ook een demo-omgeving beschikbaar voor cursussen en om dingen uit te proberen.
  • Een compleet aanbod inspiratiesessies over hoe AFAS met de software werkt. Een blik op onze autorisatie, connectoren, styling van je In- en Outsite, workflows en de template.
  • Naast het vaste programma is er alle ruimte voor extra sessies op maat. Hoe meer initiatief de trainees nemen, des te meer ze te weten komen!
  • Inspiratiesessies om softskills te verbeteren zoals "Omgaan met weerstand en verandering" en "Leren presenteren".
  • In totaal zeven dagen professionele ondersteuning van Succesmanagers.
  • Een eigen AFAS buddy.

Traineeship gaat gewoon door in coronatijden

Momenteel is het Traineeship volledig online. De AFAS gekkigheid is misschien wat minder, maar aan kennis en inspiratie is ieder geval geen gebrek. Een online Traineeship heeft als extra voordeel dat trainees geen reistijd hebben en hun tijd nog productiever kunnen gebruiken. Het doel is altijd om, zo mogelijk, minimaal één keer fysiek bij elkaar te komen in Leusden. Of dit mogelijk is, hangt af van de verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland.

Meer weten over de waarde van een Trainee?