Beste lezer,

Welkom en dank voor je interesse in dit magazine! Het staat vol met verhalen van HR-experts en bedrijven die lekker bezig zijn met HR. Zo krijg je inspiratie, onderbouwde achtergronden en praktische tips waar je direct wat mee kan. Dat zorgt voor betere HRM én maakt het werk stukken leuker.


Hoogleraar Jaap Paauwe legt uit hoe je HRM strategisch inzet en Lidewey van der Sluis stelt dat talentmanagement in eerste plaats moet bijdragen aan de business. HR-directeur Elbrich Batstra van YoungCapital vertelt over de cruciale rol van HR voor sexy werkgeverschap, en onderzoeker Sjoerd van den Heuvel laat zien hoe people analytics zorgt voor een toekomstgerichte HRM-visie. Ook lees je over waarom scholengemeenschap SCOH en tuinmeubelgigant Kees Smit hun HR-zaken vooral zélf willen regelen. En tot slot delen we graag de uitkomsten van onze HR-scan met je. Kan je meteen kijken hoe jouw organisatie ervoor staat.


In de verhalen die je leest, gaan we in op cruciale HR-vragen: wat is de basis van goed HRM? En als de basis staat, hoe ga je dan van administratie naar strategie? Hoe word je een echte business partner? Hoe haal je het beste in mensen naar boven? Moet je HR outsourcen of niet? En wat kan je met de big data die je in huis hebt?


AFAS inspireert beter ondernemen. En wij zijn ervan overtuigd dat HR essentieel is voor beter ondernemen. Want: doet HR het goed, dan gaat het goed met de medewerkers en met de business. Dat merken we bij onszelf in Leusden, maar ook bij al onze klanten. Daarom hebben we dit magazine gemaakt. Omdat we onze inzichten, maar vooral die van de experts voor wie HR core business is, met je willen delen.


We zijn ben benieuwd wat je van de verhalen vindt! Ben je geïnspireerd geraakt? Wil je sparren over ideeën? Heb je nog vragen? Of mis je een onderwerp waarvan je denkt: daar weet ik alles van? Laat het vooral weten!